Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Жеревецька сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04346155) був реорганізований і увійшов до складу Лугинської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Жеревці
Лугинський район, Житомирська область

Розпочато роботу сайту

17 грудня 2016 року в с. Зарічка за участю аматорів сіл. Запілля, Жеревці, Зарічка, Н.Білокоровичі та вокальної групи "Полісяночка"с.Кошубівка Полтавської області відбулося свято "Родинний передзвін". Організатор свята завідуюча сільським клубом Левковська Л.С.намагалася через пісню, рідне слово передати родинний настрій. Учасники вокальної групи "Полісяночка" родом із Зарічки, Чапаївки, Топільні, що після аварії на ЧАЄС залишили свій край та змушені були виїхати в Полтавську область. Зібравшись в дружню співучу сім"ю вони разом прославляють свій край, свою землю і ніколи не забувають свого родового коріння. Свято супроводжувалося слайдами фотографій родин різних років с.Зарічка. Символом свята був коровай, який був розділений між всіма учасниками свята. Сільський голова Білюк С.Л. подякував організаторам та учасникам всім присутнім, благополуччя родинам, щастя та миру в кожну оселю.

 

 

Обережно – тонка крига!

На превеликий жаль, щороку на льоду гине чимало людей, насамперед рибалок, дітей і дорослих, чия безпечність і зухвальство, бажання випробувати себе на міцність чи звичайна необачність коштує їм здоров’я та життя.
Лугинський районний сектор попереджає та пропонує заходи, необхідні кожній людині, яка може опинитися в екстремальній ситуації. Вони дозволять нам знизити ризик від небезпеки на льоду.
Щоб ні з ким не трапилося лиха, потрібно обережно поводитись на льоду. Найбільш небезпечна крига – перша та остання, адже така крига ще надзвичайно тонка, неміцна і не витримує маси навіть маленької дитини.
Корисна інформація: лід блакитного кольору – найміцніший, а білого – значно слабший.
Для однієї людини безпечним вважається лід синюватого або зеленуватого відтінку, товщиною більшою за 7 см.
Для групи людей безпечним є лід товщиною не менше, ніж 15 см. При пересуванні декількох людей по льоду треба йти один за одним на відстані.
При масовому катанні на ковзанах лід має бути товщиною не менше, ніж 25 см.
Перш ніж ступити на лід водоймища, дізнайся про товщину льодового покриву за допомогою довгої загостреної палиці (плішні) чи іншого подібного предмета, але обов’язково легкого, який ти вільно можеш тримати в руці.
Ніколи не перевіряй товщину льоду ударами ніг!
Під час руху по льоду слідкуй за його поверхнею, обходь небезпечні місця та ділянки з кущами і травою. Особливу обережність проявляй у місцях зі швидкою течією, джерелами, струмками та теплими стічними водами підприємств. Якщо лід недостатньо міцний, негайно зупинися і повертайся назад тим же шляхом, роблячи перші кроки без відриву від його поверхні.
Спробуємо з’ясувати, що трапляється з людиною, яка опинилася в холодній воді
У людини в крижаній воді перехоплює дихання, голову ніби здавлює залізний обруч, серце скажено б’ється. Щоб врятуватися від смертоносного холоду, організм вмикає захист – починається сильне тремтіння. За рахунок цього організм зігрівається, але через деякий час і цього тепла стає недостатньо. Коли температура шкіри знижується до 30 градусів, тремтіння припиняється і організм дуже швидко охолоджується. Дихання стає все рідше, пульс сповільнюється, тиск падає. Смерть людини, що несподівано опинилася в холодній воді, наступає найчастіше через шок, що розвивається протягом перших 5–15 хвилин після занурення у воду або порушення дихання.
У випадку, якщо ви все ж провалилися під лід:
• не піддавайся паніці, утримуйся на плаву, уникаючи занурення з головою;
• клич на допомогу;
• намагайся вилізти на лід, широко розкинувши руки, наповзаючи на його край грудьми і почергово витягуючи на поверхню ноги;
• намагайся якомога ефективніше використати своє тіло, збільшуючи ним опорну площу;
• вибравшись на лід, перекотися і відповзай в той бік, звідки ти прийшов, де міцність льоду вже відома.
Далі тобі необхідно переодягнутися. Якщо сухого одягу під руками не виявилось, треба викрутити мокрий і знову одягнути його. Щоб зігрітися, виконуй будь-які фізичні вправи. Можна розтертися сухою вовняною тканиною, потім необхідно сховатися в захищеному від вітру місці, добре укутатися, по можливості випити чогось гарячого.
Завжди треба намагатися врятувати людині життя – це почесно, але перш ніж кинутися до того, хто провалився, необхідно:
• покликати (якщо це можливо) на допомогу дорослих;
• знайти предмет, який можна кинути потерпілому (міцну палицю, мотузку, власний пояс, шарф, сумку або рюкзак, якщо вони без речей і мають довгу, міцно пристрочену лямку);
• оцінити, наскільки далеко від берега опинився потерпілий, і чи є можливість без перешкод дістатися до нього.
Рибалки мають знати, що не можна пробивати поряд одна від одної багато лунок. Необхідно уникати розташування великими групами на одному місці. Небезпечно рибалити на переправах, поблизу вимоїн та занадто далеко від берега. Рибалка повинен завжди мати під рукою міцну мотузку довжиною 12-15 м, а також дошку або велику гілку.
Звичайно, кожний нещасний випадок на льоду є індивідуальним, і розповісти про всі варіанти щодо дій під час порятунку неможливо, але, як показує досвід, найголовніше не панікувати і правильно оцінити обстановку. Отже, будьте обережними, не ризикуйте своїм життям!
Пам’ятайте: вирушати на водойми поодинці небезпечно!
Пам’ятайте, що зараз небезпечно виходити на тонку кригу, оскільки температура коливається від мінусової до плюсової і лід не міцний.
Будьте обережні! 

В.М. Шанюк,
начальник Лугинського РС

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua